Validebağ Koleji Anadolu Lisesi

Validebağ Koleji Anadolu Lisesi’nde özgün, kendine güvenen, kendini ifade edebilen, çevresine duyarlı, soran ve sorgulayan, donanımlı, bir üst eğitim kurumuna ve hayata hazır bireyler olarak yetişirler. Okulumuzun eğitim ve öğretim müfredatı deneysel ve proje tabanlı çalışmalarla desteklenir. Dersler; akıllı tahta, laboratuvar ve güncel kaynaklardan yararlanılarak işlenir.

Öğrencilere yetenekleri doğrultusunda akademik ağırlıklı bir eğitim verilir. Öğrencilerin kendilerini geliştirip yeteneklerine uygun alanlara yönelmeleri, doğru meslek ve üniversite seçimi için uzmanlar eşliğinde yoğun rehberlik çalışmaları yapılır.

Hazırlık sınıflarında yoğun bir İngilizce programı izlenir. Öğrencilerin günlük yaşantılarında İngilizce’yi aktif bir biçimde kullanabilmeleri, gelecekte, akademik ve iş hayatında başarılı olabilmeleri için gerekli altyapı kazandırılır. Temel dil becerilerinin etkin olarak kullanılmasını hedefleyen programda, ikinci yabancı dil olan ve ayrıca önem verdiğimiz Almanca eğitimi de her sınıf seviyesinde devam eder.

Validebağ Koleji Anadolu Lisesinde Ölçme ve Değerlendirme önemli bir yer tutar. Ölçme ve Değerlendirme bölümü eğitim alanındaki bütün yenilikleri izleyerek Anadolu Lise’mizin eğitim hedeflerine ulaşmasında ve öğrencilerin YGS ve LYS’ye bilinçli bir şekilde hazırlanmasında etkin görev yapar. Okulumuzda 9. sınıftan başlayarak yoğun YGS ve LYS hazırlık çalışmaları yürütülür.

Validebağ Koleji Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin yoğun akademik çalışmaları çeşitli sosyal, kültürel, ve sportif etkinliklerle desteklenir. Kulüpler öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkıda bulunurken farklı alanlarda kendilerini geliştirmelerine de olanak sağlar. Öğrenciler sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal olaylar hakkında bilinçlendirilir ve desteklenir.

İletişim bilgilerinizi bırakın sizi en kısa sürede arayalım.